Vilniaus mokytojų namai
EN

„Open to the World“. „VOCES8“ ir choras „Bel Canto“. Kartu.


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Rugsėjo 29 d.
19 val.

Ypatingas, išskirtinis vakaras Vilniuje! Pirmą kartą Lietuvoje – choras Bel Canto kartu su elitiniu britų vokaliniu ansambliu VOCES8! 

Choras Bel Canto ir vienas populiariausių pasaulyje vokalinių ansamblių VOCES8 pristato trečiąjį „Open to the World“ ciklo koncertą. Du vakarus iš eilės - 2018 m. rugsėjo 29 d., šeštadienį ir rugsėjo 30 d., sekmadienį - 19 val. jaukioje kamerinėje Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, VOCES8 ir choras Bel Canto dovanos išskirtinį koncertą jautrios, estetiškos vokalinės muzikos gurmanams. 

VOCES8 – tai pasaulinę šlovę ir dešimtis prestižiškiausių apdovanojimų pelnęs oktetas iš Jungtinės Karalystės, garsėjantis ypač jautriu, šviesiu ir elegantišku skambesiu. Vokalinis ansamblis savo repertuare harmoningai derina įvairių stilių ir epochų muziką – nuo 18 amžiaus polifonijų iki autorinių džiazo kūrinių ir populiariosios muzikos aranžuočių.

VOCES8, atstovaujamas legendinės „Decca Classics“ įrašų kompanijos, nuolat rengia koncertus garsiausioje pasaulio scenose, tokiose kaip „Wigmore Hall“, „Royal Albert Hall“, „Bridgewater Hall Manchester“, „Elbphilharmonie Hamburg“, „Cité de la Musique Paris“, „Vienna Konzerthaus“, „Tokyo Opera City“, „National Centre for the Performing Arts Beijing“ ir kt. 

2018 m. vokalinio ansamblio planuose net trys turai JAV, debiutiniai pasirodymai Singapūre ir Meksikoje, taip pat intensyvios gastrolės daugelyje Europos valstybių.

Choro Bel Canto kvietimu VOCES8 pirmą kartą atvyksta į Lietuvą ir tai bus pirmoji jų viešnagė mūsų šalyje.

Sing Joyfully in Vilnius.

Vilniaus publikai VOCES8 pristatys „Sing Joyfully“ programą, kuri puikiai atskleidžia ansamblio aistrą įvairių muzikinių stilių muzikai, nuostabią balsų harmoniją, muzikalumą ir sceninę eleganciją. Jautriais, lengvais angeliškais VOCES8 dainininkų balsais skambės ir renesanso, ir džiazo, ir populiariosios muzikos kūriniai. 

Choras Bel Canto koncerte pristatys šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre, Malcolm Dalglish, Stephen Paulus, kt. kūrybą. Vakaro kulminacija – lietuvių kompozitoriaus Vaclovo Augustino specialiai vokalinio ansamblio VOCES8 ir choro Bel Canto koncertui pritaikytos lietuvių liaudies dainos „Stokitės ponai“ ir kompozitoriaus kūrinio „Pater Noster“ premjera. 

VOCES8 aistra muzikos edukacijai.

VOCES8 garsėja ir savo edukacine veikla. Vokalinis ansamblis yra pagrindinis muzikos edukaciją skatinančio „VCM Foundation“ dalyvis. VCM dirba su dainininkais, chorais, pedagogais, dirigentais, vykdo mokslinius tyrimus, organizuoja meistriškumo kursus, lyderystės ir muzikos vadybos programas. 

VOCES8 įkūrėjo Paul Smith sukurtas ir išplėtotas specialus „VOCES8 metodas“ skatina vaikų muzikalumą, kūrybiškumą ir sieja tai su kitais mokyklose dėstomasis dalykais. „VOCES8 metodas“ išverstas į keturias pasaulio kalbas ir yra taikomas daugelyje mokyklų Vakarų Europoje. 

Savo edukacinėje veikloje VOCES8 bendradarbiauja su garsiausiais muzikos kūrėjais, taip pat prestižinėmis Europos koncertų salėmis „Bozar Brussels“, „Paris Philharmonie“, „Vienna Konzerthaus“ ir „Heidelberg Frühling“. 

VOCES8 dainininkai savo apsilankymo Vilniuje metu surengs ir specialius meistriškumo kursus choro Bel Canto nariams.  

VOCES8 meno vadovas Barnaby Smith. Choro Bel Canto meno vadovas ir dirigentas Dr. Egidijus Kaveckas, antroji dirigentė ir chormeisterė Milda Zapolskaitė, chormeisterė ir koncertmeisterė Raminta Gocentienė, vokalo pedagogas Liudas Norvaišas. Koncerto prodiuseriai: Audrius Valatkevičius (choras Bel Canto) ir Robin Tyson (VOCES8). 

Choras Bel Canto pristato: Open to the World. 

Choro Bel Canto muzikinis projektas „Open to the World“ – tai 5 koncertų ciklas, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui. „Open to the World“ koncertuose choras Bel Canto pasirodys kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais Eric Whitacre (JAV) ir Ola Gjeilo (JAV/Norvegija), geriausiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitiniu vokaliniu ansambliu VOCES8 (JK) ir nuostabiu šveicarų choru „Männerstimmen Basel“. 

Projekto tikslas – pristatyti Lietuvos publikai geriausius pasaulyje, kartu su jais švęsti Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-metį, būti, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu. 

Projekto mecenatas – NEWSEC, didžiausia nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė Skandinavijos ir Baltijos šalyse; Rėmėjai – viena didžiausių Lietuvoje statybos kompanijų MITNIJA ir draudimo bendrovė SEESAM. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto informaciniai partneriai – LRT televizija ir naujienų portalas DELFI, reklamos partneris – reklamos agentūra OGILVY.

http://www.tiketa.lt/LT/Purchase/19098/93542



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: