Vilniaus mokytojų namai
EN

Nancy Vieira (Cabo Verde). Sodade. Ilgesingų vėjų nugairintos dainos.


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Balandžio 8 d.
18.30 val.

Ko gera, dažnas esate girdėjęs nostalgiškai kimų legendinės Žaliojo Kyšulio „Basakojės divos“ Cezarijos Evoros balsą, ne kartą užbūrusį Lietuvos publiką, dažnai skambantį jaukiuose restoranėliuose?

Nancy Vieira, Cezarijos Evoros žemietė, tituluojama geriausiu Cabo Verde ir Portugalijos balsu, Lietuvoje! Charizmatiškosios atlikėjos kutenantis širdį, švelnus it pūkas bei skaidriai minkštas balsas nuneša į smaragdo jūros purslų skalaujamas baltasmėles Žaliojo kyšulio salas. Jis nuteikia taip svajingai, jog kūnu vilnija malonūs šiurpuliai. Girdime morna... tradicinį salų muzikos žanrą, dainuojamą melodinga kreolų kalba. Nutiesiantį tiltą tarp Europos ir Afrikos. Morna Cabo Verde salose, tai tas pats, kas fado Portugalijoje, tango Argentinoje, flamenco Ispanijoje, rumba Kuboje, ir t.t. Morna dainavo ir neprilygstamoji Cezarija, papsėdama scenoje savąjį cigarą.

Nancy nepaprastai išranki savo repertuarui. Kiekviena daina pasakoja savo istoriją ir kuria užburiančią atmosferą. Užsimerki. Kad ir skamba kreolų kalba, kurios nesupranti, bet palaimingai užsimerki, nes girdi širdimi.  Koncerto programoje nuskambės ir kitos Cabo Verde melodijos, galbūt net... priversiančios pakilti nuo kėdžių ir judinti klubus – funana, coladeira, batuque.

Jausmingas egzotiškosios Nancy balsas – kelionė į amžiną sielos pavasarį.

Nancy Vieira (vokalas),
Rolando  Semedo (bosinė gitara),
Vaiss Dias (gitara),
Olmo Marín (gitara, cavaquinho),
Miroca Paris (perkusija).

https://www.youtube.com/watch?v=LlcRuS5__V4
https://www.youtube.com/watch?v=tu7Mq1nTmyo

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/nancy-vieira-cabo-verde-sodade-ilgesingu-veju-nugairinos-dainos-vilnius-238579/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: