Vilniaus mokytojų namai
EN

Vaikų knygos konferencija


VMN Baltoji salė
Šeštadienis
Gruodžio 9 d.
10-19 val.

Vaikų knygų profesionalams skirta konferencija, įvyksianti gruodžio 9 d, vaikų literatūros festivalio „Vaikų Kalėdų sala“ metu.
Pagrindinis renginio tikslas – suburti vaikų knygų kūrėjų bendruomenę į vieną erdvę pažintims, pašnekesiams ir naujiems projektams.
Norime į konferenciją sukviesti daugumą aktyviai kuriančių Lietuvos vaikų rašytojų ir dailininkų, o atėjusius pasiklausyti pedagogus, bibliotekininkus ar žingeidžius tėvus nustebinti unikalia galimybe sutikti tiek įdomių autorių viename renginyje ir kartu ieškoti kelių, kaip vaikus atvesti prie knygų.

Konferencijos pranešimų temos nagrinės vaikų ir paauglių mąstymą, šiuolaikinių vaikų knygų tendencijas, atskleis literatūros konkursų užkaborius, suteiksime praktinių žinių apie stipendijų, finansavimo ir dalyvavimo konkursuose galimybes.
Kūrybine virtuve ir nuotykiais, knygoms atrandant skaitytojus kitose pasaulio šalyse, dalinsis Kęstutis Kasparavičius, Aušra Kiudulaitė, Evelina Daciūtė. 
Renginio pabaigoje „Autorių ratas“ taps išskirtiniu programos akcentu – tai būtų galima pavadinti atviru, visuotiniu susirinkusių kūrėjų interviu.

Išsami konferencijos programa – jau netrukus.

Dalyvavimas konferencijoje – nemokamas, būtina išankstinė registracija, užpildant elektroninę dalyvavimo formą: https://goo.gl/forms/zzoKcqIsoqdWsGKk1



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: