Vilniaus mokytojų namai
EN

Dreamweaver. Kalėdinis choro Bel Canto ir Draugų koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Gruodžio 15 d.
19 val.

Atlikėjai:
Choras Bel Canto, meno vadovas Egidijus Kaveckas,
Styginių orkestras „Mikroorkéstra“,
Solistės Lina Dambrauskaitė ir Sandra Lebrikaitė,
Pianistė Raminta Gocentienė,
Saksofonistas Tomas Želvys.

Geriausias Lietuvos choras Bel Canto kviečia pasitikti Kalėdas kartu jaukiuose elegantiškuose koncertuose Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Du vakarus iš eilės – gruodžio 15-16 d. – choras Bel Canto kartu su savo bičiuliais – jaunaisiais Lietuvos talentais – pristatys vieno populiariausių pasaulyje šiuolaikinių kompozitorių Ola Gjeilo naujausio kūrinio Dreamweaver premjerą. Kalėdiniuose koncertuose choras taip pat atliks kitų šiuolaikinių kompozitorių – Eric Whitacre, Morten Lauridsen, Eriks Ešenvalds – kūrybą ir chorui pritaikytus populiariosios muzikos kūrinius.

Ypatinga vakaro premjera – naujausias norvegų kilmės kompozitoriaus Ola Gjeilo kūrinys Dreamweaver (liet. Sapnų audėjas) chorui, fortepijonui, styginių orkestrui ir sopranui. Šio kūrinio žodžiai sukurti pagal žinomą norvegų viduramžių eilėraštį Draumkvedet (liet. Sapno eilėraštis). Tai epinė baladė, turinti daug panašumų su Dantės Dieviškąja komedija. Per Kūčias užmigęs pagrindinis eilėraščio veikėjas, Olav Åsteson, neatsibunda iki dvyliktos Kalėdų dienos. Prabudęs, jis nukeliauja į bažnyčią ir papasakoja besimeldžiantiesiems apie savo sapną – drąsią, bauginančią ir galiausiai išperkančią kelionę per pomirtinį gyvenimą. Poetas Charles Anthony Silvestri, bendradarbiaudamas su kompozitoriumi Ola Gjeilo, žaismingai adaptavo Draumkvedet eilėraštį ir pritaikė jį Dreamweaver. 

Choras Bel Canto savo Kalėdiniuose koncertuose atliks ir nuostabų Morten Lauridsen kūrinį Dirait-on. Les Chansons Des Roses, latvių kompozitoriaus Eriks Ešenvalds O Emmanuel, chorui Grand Prix svarbiausiame Lietuvos chorų konkurse pelniusį ypatingąjį Eric Whitacre Leonardo Dreams of His Flying Machine ir kt. 

Choras Bel Canto šventiniuose koncertuose išbandys save ir kitame amplua – atliks chorui pritaikytus populiariosios muzikos kūrinius, tokius kaip Bridge Over Troubled Water (Paul Simon, aranžuotė Vince Peterson), We Are the World (Michael Jackson ir Lionel Richie, aranžuotė Arnel de Pano) ir netgi tradicinę amerikiečių gospel giesmę Down to the River to Pray.

Choro Bel Canto Kalėdiniuose koncertuose dalyvaus ir būrys choro bičiulių jaunųjų Lietuvos talentų: solistės Lina Dambrauskaitė ir Sandra Lebrikaitė, keturiolika styginių orkestro Mikroorkéstra muzikantų, saksofonistas Tomas Želvys, taip pat pianistė, choro Bel Canto chormeisterė ir koncertmeisterė Raminta Gocentienė.

http://tiketa.lt/LT/dreamweaver__kaledinis_choro_bel_canto_ir_draugu_koncertas_17697



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: