Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Neda ir 4Tango“: Vintažinės dainos


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Gruodžio 3 d.
18 val.

2017 m. gruodžio 3 d. 18 val. geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kviečia susitikti Šv.Kotrynos bažnyčioje ir pasiklausyti itin retai rodomo, tačiau žiūrovų labai laukiamo projekto VINTAŽINĖS DAINOS. Jame atlikėja Neda Malūnavičiūtė kartu su „4Tango“ instrumentiniu ansambliu senas visiems puikiai žinomas dainas pristatys naujomis aranžuotėmis.

Vintažinės dainos - rinktiniai senosios lietuvių estrados šedevrai, aranžuoti specialiai 4TANGO kvartetui ir atliekami Nedos Malūnavičiūtės balsu ir fleita (B.Gorbulskio, M.Noviko, L.Vilkončiaus, M.Vaitkevičiaus, T.Makačino, A.Kulikausko kūryba). Tai ne estradiškai, o daugiau teatrališkai arba kameriškai skambanti estrados klasika, priartėjanti prie dainuojamosios poezijos estetikos. Tai prikeltos naujam skambesiui melodijos iš tų laikų, kai žodžius dainoms kūrė tikri poetai, o muziką rašė tikri kompozitoriai. Prieš kelis dešimtmečius gimusios dainos pakeri jausmingų, bet ne sentimentalių eilėraščių tekstais, apie meilės ilgesį kalbančiais metaforiškai, o iš jų sklindanti šiluma - tai atsvara šiandieniniai pigios populiariosios muzikos blizgesiui.

Žodis „vintažinės“ yra glaudžiai susijęs su istorija ir žymi išlaikytą vertę. Pirmieji šį pavadinimą ėmė naudoti vyndariai senam vynui apibūdinti, vėliau jį perėmė mados kūrėjai. Taigi, vintažas - „sugrįžęs iš praeities“ ir atgijęs šių dienų gyvenime - išlaikant balansą tarp to, kas nauja ir aktualu šiandien, ir tarp to, kas sukurta prieš kelis dešimtmečius bei laiko patikrinta.

Dalyvauja: Neda Malūnavičiūtė - vokalas, fleita; 4TANGO nariai: Birutė Bagdonienė- altas, Kristina Žebrauskaitė - akordeonas, Feliksas Zakrevskis - fortepijonas, Donatas Bagurskas - kontrabosas; aranžuočių autoriai - A. Kulikauskas, R. Giedraitis.

Ypatingoje Kotrynos bažnyčios erdvėje senosios vintažinės dainos suskambės ypatingai. Belieka ateiti ir pasiklausyti...

http://www.tiketa.lt/LT/neda_ir_4tango_vintazines_dainos__vilnius_17135



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: