Vilniaus mokytojų namai
EN

Aistės Smilgevičiūtės ir grupės SKYLĖ pavasario lygiadienio koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Kovo 19 d.
19 val.

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė SKYLĖ kviečia klausytojus drauge išsinerti iš žiemos stingulio ir žengti į gyvybės ir veiksmo kupiną metų laiką. Prieš septynerius metus pradėję tradiciją koncertais pažymėti metą, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, muzikantai ją sėkmingai tęsia. 

Du kartus per metus rengiami lygiadienių koncertai iš kitų grupės pasirodymų išsiskiria skaidrumu, pakylėtumu ir intymumu. Nuolat pasipildantys naujomis idėjomis, vaizdiniais sprendimais bei naujais kūriniais šie koncertai pritraukia šiltas emocijas ir turinį vertinančių klausytojų pilnas sales. Neatskiriamas lygiadienio koncertų palydovas – subtiliomis aranžuotėmis kūrinius spalvinantis styginių kvartetas. 

Ruošdami koncertus grupės nariai įdeda daug energijos ir stengiasi, kad jie būtų turiningi, paveikūs, meniškai apšviesti bei kokybiškai įgarsinti, tad žiūrovų laukia sodrūs ir stiprūs įspūdžiai.

„Šių metų pavasario lygiadienio koncerte grosime dainas, kurios savo spalva ar tema tarsi įveda į gyvybingąjį pusmetį, taip pat kūrinius, daugumai pažįstamus iš albumų „Povandeninės kronikos“, „Sapnų trofėjai“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Be abejonės, ir gražiausias naujai išleisto albumo „Vilko vartai“ dainas“, – žadėjo kompozitorius Rokas Radzevičius. 

Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai rytuose. Toks paprotys praustis rytą pastebėtas ir Velykų šventės metu, todėl gali būti, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent pavasario lygiadienio dieną. Dabar lygiadienis švenčiamas visame pasaulyje kartu su Tarptautine Žemės diena – astronominiu pavasariu. 

Pasitik pavasarį lygiadienio koncerte!

http://www.tiketa.lt/LT/aistes_smilgeviciutes_ir_grupes_skyle_pavasario_lygiadienio_koncertas_14286




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: