Vilniaus mokytojų namai
EN

DAINOS TEATRAS - NEŽINO IŠ ANKSTO KAS BUS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Rugsėjo 16 d.
19 val.

Prie projekto „Dainos teatrui 30“ prisijungs A. Giniotis ir S. Bareikis 

Prie maestro Vytauto Kernagio suburto ir jo vardo fondo toliau vystomo „Dainos teatro“ trisdešimtmečio projekto prisijungs aktorius Saulius Bareikis ir režisierius, bardas, vienas iš „Keistuolių teatro“ įkūrėjų Aidas Giniotis. 

„Dainos teatras“ padarė labai didelę įtaką tiek Lietuvos populiariajai muzikai, tiek teatrinei raiškai. Aš, kaip žmogus, kuriam nesvetima muzika ir teatras, šitą reiškinį visada labai gerbiau, todėl dabar noriu jam atiduoti savo duoklę ir išreikšti pagarbą savo dalyvavimu“, – sako A. Giniotis. 

Kartu su „Dainos teatro“ senbuviais bei kūrėjais – aktore Ilona Balsyte ir muzikantu Andriumi Kulikausku – koncertams besiruošiantis A. Giniotis tikina, kad jo pagrindinė užduotis yra padėti komandai. 

„Darysiu viską, ko jie manęs paprašys. Būsiu mažas trupinėlis šiame gražiame pyragėlyje. O jei mano funkcija šiame projekte bus didelė, neatsisakysiu atlikti ir tokią. Darysiu viską iš meilės ir pagarbos“, – tikina bardas. 

Pasak A. Giniočio, tiek I. Balsytė, tiek A. Kulikauskas yra tokie kūrėjai, iš kurių galima išmokti naujų dalykų pačiu netikėčiausiu metu.

„Pažįstu juos labai seniai, mes jau daug metų kartu dirbame „Keistuolių teatre“ ir vieni iš kitų visąlaik mokomės. I. Balsytė ir A. Kulikauskas yra didelės asmenybės, kurios bet kada gali nustebinti. Visada iš jų kažko tikiuosi: ko nors netikėto, šviesaus ir išmintingo“, – apie savo kolegas pasakoja A. Giniotis. 

Dėl asmeninių priežasčių pasitraukęs Vidas Bareikia projekte nebedalyvaus.

Naujų narių sulaukusio projekto programą „Dainos teatras. Nežino iš anksto, kas bus“ žiūrovai išvys koncertuose rugsėjo 16 ir 17 dienomis Vilniuje bei rugsėjo 24 d. Kaune. Jų metu naujai skambės legendiniai maestro V. Kernagio kūriniai „Santechnikas iš Ukmergės“, „Kaip gražu miške“, „Širdelė“, „Kaip sirpsta vyšnios Suvalkijoje“ bei daugelis kitų visiems gerai žinomų dainų. 

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per septynerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: